Servicii Proiectare Arhitectura

  • Certificate de urbanism
  • Autorizatia de constructie/demolare
  • Proiecte tehnice de arhitectura
  • Modelare 3D si vizualizare
  • Amenajari interioare si exterioare
  • Releveu
  • Avize si acorduri
  • Consultanta

Ce este Certificatul de urbanism

Primul pas din procesul de autorizare a lucrarilor de constructii este obtinerea Certificatului de urbanism. Acesta este un act de informare, care nu confera dreptul de a executa lucrari de constructii. Certificatul de Urbanism este emis de Primarie prin Biroul de Urbanism.

Autorizatia de constructie/demolare

Obtinerea Autorizatiei de constructie este obligatorie pentru executarea unei constructii. Daca planuiti sa faceti o constructie este bine sa stiti ca autorizatia pentru constructie se elibereaza de catre primariile aferente, numai dupa ce ati obtinut Certificatul de urbanism.

Proiecte tehnice de arhitectura

Proiectul tehnic completat cu detaliile de executie sta la baza executarii constructiei. Este interzisa executia unei constructii fara ca aceasta sa se faca fara urmarirea unui proiect tehnic.
Proiectul tehnic se realizeaza urmand prevederile din certificatul de urbanism, a normelor si normativelor in vigoare (valabile in domeniul proiectarii constructiilor) a limitelor date de catre institutiile avizatoare si dorintele clientilor.
Proiectul tehnic este stampilat de o serie de verificatori cum ar fi: verificator rezistenta, verificator pompieri, verificatori arhitectura. Acestia nu pot fi si realizatori ai proiectului. Verificatorii sunt atestati de catre comisii ale MLPTL. Un rol important il are si inspectoratul de stat pentru constructii

Modelare 3D si vizualizare

Crearea de modele 3D parametrizate, ce ajuta la vizualizarea modelului si amplasarea acestuia in teren. Pe baza modelelor parametrice realizate in 3D se pot obtine necesare de materiale, tabele de cantitati, studii de insorire, filme de prezentare, perspective si randari fotorealiste. Modelul 3D digital poate fi utilizat pentru a realiza o coordonare mai buna intre diferitele discipline (arhitectura, structura, instalatii) si a evita problemele care apar in executie.

Amenajari interioare si exterioare

Proiecte pentru amenajarile interioare si exterioare de inalta calitate, in vederea obtinerii unor spatii coerente si functionale, gandite individual pentru fiecare spatiu in parte.

Releveu

Releveul reprezinta masurarea, desenarea si reprezentarea la scara a elementelor unei constructii, ale unui ansamblu de constructii sau ale unui detaliu constructiv, fiind folosit pentru realizarea corecta a spatiilor si a elementelor.

Avize si acorduri necesare

Pentru obtinerea Autorizatiei de constructie a casei mai ai nevoie si de obtinerea unor avize, cerute prin CU. Astfel, in certificatul de urbanism reprezentantii autoritatilor vor trece un ansamblu de valori obligatorii de care orice proprietar si arhitect trebuie sa tina cont ulterior, pentru a putea obtine Autorizatia pentru executarea constructiilor.

Consultanta

Un consultant de specialitate cu experienta poate constitui un avantaj prin diminuarea riscului de a intampina probleme in vedererea gasirii solutiilor optime de proiectare, in redactarea proiectelor si respectarea tuturor legilor in vigoare si bineinteles gestionarea corecta a relatiilor cu autoritatile statului.